ამ სტატიაში შევეცადე შემეკრიბა ყველაზე მნიშვნელოვანი რჩევები დამწყები მზარეულების ხორცის მომზადების შესახებ. მათი პრაქტიკაში გამოყენება შეგიძლიათ არა მხოლოდ გემრიელი ხორცის მომზადება, არამედ მისი სასარგებლო თვისებების შენარჩუნებაც.

  1. გაყინული ხორცი მხოლოდ ოთახის ტემპერატურაზე გაალღვეთ. არავითარ შემთხვევაში, არ გამოიყენოთ მიკროტალღური ღუმელები ან გალღობის სხვა მეთოდები, ხორცი გახდება მკაცრი და არა გემრიელი. უკიდურეს შემთხვევაში, შეგიძლიათ ხორცის ნაჭერი ჩადოთ ცივ წყალში.

2. შეინახეთ მოხარშული ხორცი ბულიონის გარეშე.

3. დარწმუნდით, რომ შეამოწმეთ ხორცის მზადყოფნა მასზე ჭრილის გაკეთებით თუ წვენი თეთრია, ხორცი მზადდება. თუ წითელი, არა.

4. ისე, რომ ხორცმა არ დაკარგოს გემო და წვნიანობა, სასურველია ხორცს მარილი მოაყაროთ მომზადებისას ან მომზადებამდე 30 წუთით ადრე (სასურველია მეორე ვარიანტი).

5. იმისთვის, რომ ხორცი შეინარჩუნოს მთელი გემოვნება, მოამზადეთ სუფრასთან მიტანამდე ცოტა ხნით ადრე.

6. საუკეთესოა შესაწვავად საქონლის უკანა მხარე.

7. გემრიელი და წვნიანი ღორის ქაბაბისთვის მხოლოდ ღორის ხორცი გამოიყენეთ.

8. არ მოხარშოთ ხორცის დიდი ნაჭერი, ის არ მოიხარშება თანაბრად, დიდი ნაჭრის ცენტრში ის მთლიანად ნედლი დარჩება. მოხარშეთ ხორცი პატარა ნაჭრებად.

9. გემრიელი მოხარშული ხორცი შემდეგ რომ მოშუშოთ, ჩაყარეთ მდუღარე წყალში, ხოლო გემოვნების გასაუმჯობესებლად ბულიონს დაუმატეთ ცოტაოდენი ლიმონის წვენი.

10. ხორცის მოხარშვის ან ჩაშუშვის პროცესში წყალი თანდათან ადუღდება, ამიტომ დაამატეთ მხოლოდ ცხელი ადუღებული წყალი. როდესაც ცივი წყალი დაემატება, ხორცი გამაგრდება.

11. ხორცზე “ოქროს” ქერქის მისაცემად, არ არის რეკომენდებული ტაფის სახურავის დაფარვა.

12. ხორცის შეწვისას, ტაფას სახურავი არ დააფაროთ, თორემ ხორცს ჩაშუშული გემო ექნება.

13. ხორცის წვის დროს არ არის რეკომენდებული მისი ხშირად გადაბრუნება. დაასრულეთ ერთი ნახევარი, შემდეგ გადააბრუნეთ მეორე მხარეს.

14. წვნიანისთვის ხორცთან ერთად დაამატეთ სტაფილო, ხახვი და ოხრახუში, რომ მოხდეს მოხარშვისას კარგი გემოების თამაში.

15. იმისათვის, რომ გამომცხვარი ხორცი არ გამოშრეს, ღუმელში მოათავსეთ წყლიანი ქვაბი.

16. გამომცხვარი ხორცი წვნიანი და რბილი აღმოჩნდა, თუ მას წინასწარ არაჟანს ან მზა მდოგვს წაუსვავთ.

17. მსხვილფეხა რქოსანის ან ღორის ხორცის დიდი ნაჭრები არ იწვება ტაფაზე, არამედ ისინი ღუმელში უნდა გამოცხვეს.

წარმატებებს გისურვებთ და დიდ კულინარიულ გამარჯვებებს!

“გრანდე ჯგუფი”